LOCKDOWN DECEMBER

Information från Svenska Squashförbundet och squash.se 
   

"LOCKDOWN FORTSÄTTER I DECEMBER!

Efter regeringens information i veckan och Folkhälsomyndighetens presskonferens idag och Riksidrottsförbundets råd och rekommendationer har Squashförbundets styrelse beslutat att förlänga vår lockdown över december. Men vi har samtidigt gett i uppdrag åt Tävlingskommittén att ha en tävlingskalender startklar för en uppstart i mitten av januari.

Svenska Squashförbundet tar ansvar och ska föregå med gott exempel och bidra till minskad smittspridning i landet. Trots det uppmanar vi givetvis alla er att fortsätta träna men utan att ta några onödiga risker. Följ dom råd och anvisningar som finns på era respektive klubbar och hallar. Det har heller inte kommit några andra budskap när det gäller ungdomar under 15 år så där är det fortsatt fritt fram att träna som tidigare.

Varje squashklubb äger rätten att fatta sina egna beslut avseende träningsverksamheten. Klubbarnas beslut ska dock fattas mot bakgrunden av ansvaret att underlätta för den enskilde utövaren att kunna följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

Nu håller vi tummarna för att nästa besked är i en positiv riktning. Till dess träna hårt, må väl och ta hand om er. Vi har flera spännande nyheter i tävlingskalendern inför nästa år så kör hårt.

Thomas Svensson
ordförande Svenska Squashförbundet

 

RF informerar löpande om läget kring träning, tävling, corona och ekonomiskt stöd https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/
Folkhälsomyndighetens lokala rekommendationer finner ni på länken  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/ "


Vi på Östsvenska Squashförbundet önskar alla våra medlemmar en säker tillvaro och hoppas att ni alla tar hand om er. Var försiktiga och håll avstånd!