14/12: GODA NYHETER - GRÖNT LJUS FÖR ORGANISERAD TRÄNING!

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN TILLÅTER ORGANISERAD TRÄNING IGEN!

Nya regler från Folkhälsomyndigheten ger tillåtelse för ungdomar över 15 samt vuxna att träna! Man öppnar även upp för att tillåta tävling för barn under 15 - så länge man tar ansvar och följer dom allmänna "Corona" direktiven" (se nedan).

Vuxna och ungdomar över 15 ska dock fortsatt inte tävla. Dessa nya regler gäller just nu hela våren fram till och med 30 juni. 

Däremot skall resor fortfarande undvikas, och de kortare resor som behövs genomföras ska vara Coronasäkra, man ska resa individuellt och helst undvika kollektivtrafik. Man uppmanar inte till resande, så nationella tävlingar, även regionala tävlingar är fortsatt inte tillåtet.


Nedan följer folkmyndighetens krav för träningar:

"”Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1. håller avstånd till varandra,

2. inte delar utrustning med varandra,

3. när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,

4. undviker gemensamma omklädningsrum,

5. reser till och från aktiviteten individuellt

6. utför aktiviteten i mindre grupper


Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar.”

Detta innebär för Östsvenska Squashförbundets del att vi kommer att kunna återuppta flera av de projekt som blivit inställda på grund av Coronapandemin. 

Under våren (så länge inte restriktionerna blir striktare igen) kommer följande projekt lanseras/genomföras genom Squash-it-up!:

  • Morgondagarna - en superrolig instegstävling för barn och ungdomar under 15 där man får öva på att spela matcher under en dag! Inga vinnare koras, utan fokus är på att ha roligt och spela matcher!
  • Tjejträningar - under våren kommer tjejträningar för tjejer i åldern 18-25 startas upp för att få in fler tjejer till sporten. Fokus kommer vara på att få en stark välmående kropp, ha roligt tillsammans med andra tjejer och att ha kul på squashbanan!
  • Juniorligan - En mindre serie där juniorer får möta juniorer från andra klubbar i matcher under en kväll!
Ta väl hand om er, så får vi hoppas att vi ses på banan inom en snar framtid!

Med vänliga hälsningar,
Östsvenska Squashförbundet